Livet i en dagligvareforretning er ikke bare pip-pip-pip. Det er også poser som revner, ølsalg som stenger og melk som lekker. Og noen ganger litt kjærlighet. Hvilken vei skal egentlig chipen på bankkortet?

tirsdag 17. november 2009

Hatobjekt nr. 1

Jeg var i utgangspunktet ikke spesielt begeistret for barn da jeg begynte å jobbe på Ica. Nå, over ett år seinere, blir jeg kvalm bare jeg hører en barnestemme. Hver lørdag synes åpenbart de aller fleste småbarnsforeldre at det er en kjempegod idé å drasse med seg ungene sine i butikken. Den herlige lørdagshandelen må jo inkludere hele familien, ellers blir vel ikke helgekozen komplett. Vel, for min del kan barna godt bindes til rekkverket utenfor. Her er det nemlig ikke snakk om å oppføre seg ordentlig når man er på handletur! Jeg har opplevd alt fra ekstreme raseriutbrudd til smågodtkrig og tissing på gulvet. Sistnevnte hendelse var muligens et uhell, men sikker kan man jo aldri være når det gjelder disse utspekulerte trollene! Og til dere som nå får lyst til å fortelle meg at "jeg har vært barn selv en gang": HOLD SNAVLA.

Jeg har så mange barnehistorier at det er vanskelig å finne et sted å begynne. Barn har aldri med seg nok penger. Barn er som regel flere hakk frekkere enn voksne. Barn griner når de ikke får det som de vil. Barn liker å prøvesmake smågodtbiter, for så å legge den halvspiste biten tilbake.

Barn synes det er ekstremt morsomt å kjøpe en brus, drikke den opp på ti minutter (gjerne inne i butikken), for så å pante den. Den ene krona brukes som regel på smågodt. ("Kan jeg få to biter for denne pantelappen, eller? Kom igjen'a, væææær så snill liksom!") Deretter er det obligatorisk å spørre om å få låne doen, for tisse må man jo etter slik heavy brusdrikking.

Små barn sikler. Større barn mister sjokolademilkshaken sin på gulvet sekundet etter å ha kjøpt den. Barn plukker på alt og alle, hele tida. Barn knuser ølflasker og åpner poser med godteri selv om foreldrene ikke gir dem lov til å kjøpe den uansett. Barn holder ikke kjeft ett sekund. Å være i nærheten av barn er et prevensjonsmiddel i seg selv.

På lørdag var jeg på jobb. I løpet av de seks timene jeg nøt livet i kassa, var det flertallige småkryp innom. En av disse ufyselige parasittene presterte å trille et høyt tårn med kurver ut på gulvet, for så å
velte det. Ergo smalt det kraftig i hele butikken, og kurvene fløt utover hele inngangspartiet. Som regel smiler jeg bare pent (les: anstrengt) når barn finner på slike ting, men denne gangen klarte jeg ikke å la være å sukke oppgitt. Sukket var dessverre såpass høyt at kurvvelterens far registerte det, og han stirret surt på meg mens han plukket opp avkommet sitt. Kurvene? Vel, dere kan vel gjette hvem som måtte stable dem sammen igjen! Drittungens far gjorde det i hvert fall ikke.

Neida, jeg er faktisk ikke en fæl gammel grinebiter som bruker veldig mye tid på å mislike unger - mange av dem er sikkert greie å ha med å gjøre. Jeg har bare vært litt for mye på jobb, og møtt litt for mange barn mens jeg har vært der.(Haha, hvem er det egentlig jeg prøver å lure her? Barn kan gjerne slaktes for min del!)

9 kommentarer:

 1. Uff, jeg skjønner deg så innmari godt :)
  Uoppdragne/ufyselige barn er det værste jeg vet om!

  SvarSlett
 2. Best post ever!
  "Vel, for min del kan barna godt bindes til rekkverket utenfor." HELT ENIG.

  SvarSlett
 3. det er enda mer gøy i butikken min med unger som ikke har nok penger. vi har cash guard, det vil si at kjøpet går ikke igjennom før nok penger er puttet på den automatsaken...

  SvarSlett
 4. uuuups... mogleg nokon har issues som kanskje burde vore teke hand om av fagfolk? slakting av born? Ironi er gøy, men dette vart jo reint ekkelt.

  SvarSlett
 5. Anonym: Slapp av, jeg er allerede innlagt.

  SvarSlett
 6. Kjenner så sinnsykt til problemstillingen! Det verste er når de legger seg ned på gulvet, sparker i lufta og vræler fordi de ikke får lov til å få Donald/is/sjokolade/kjærlighet på pinne.
  Mer ufyselig skal du leite lenge etter. Unger på butikker er det verste jeg vet! Det og mødre med barnevogn som tror det er helt greit å kjøre over foten min/på meg i stedenfor å be meg pent om å flytte meg to skritt til siden.

  SvarSlett
 7. Det er også gjerne slik at de voksne lar barna legge på båndet mens de selv står og venter og køen bygger seg opp. 4 åringer som skal løfte svære brusflasker på et bånd som er høyere enn dem selv er kanskje ikke så lurt?

  SvarSlett
 8. BARN! BARN! hadde en koselig liten opplevelse her om dagen som gjorde at jeg vurderte å bli sterilisert på flekken...

  jeg sitter i kassa på kiwi. hyggelig jobb, det. egentlig. med mindre lars på åtte år og mammaen hans skal handle. da gjemmer jeg meg.
  siste lørdag skulle lars ha tyggegummi. vi hadde akkurat tatt inn en ny sort som stod presentert på en papphylle, og akkurat den sorten ville lars ha! uheldigvis for ham er lars en særdeles kortvokst åtteåring, og nådde ikke opp til tyggisen. responsen? lars gjorde det eneste logiske- han veltet hele hyllen. tyggis fløy i alle retninger, lars plukket opp en pakke og gikk stolt bort til moren for å vise frem fangsten. mamma-lars ser på gutten. ser på rotet. ser på meg, som kjemper mot impulsen til å knivstikke både mor og barn, og svarer rolig: ´oi sann, lars, nå må du si unnskyld!´ ikke et ord om at lars eventuellt kunne hjulpet til med å rydde opp, eller at han egentlig ikke burde velte ting med vilje i det hele tatt. hadde en koselig ettermiddag der jeg satt på gulvet i to timer og prøvde å lirke frem tyggegummipakker fra under eller bak hyller, jeg.

  SvarSlett
 9. Folk som ikke har kontroll over ungene sine burde seriøst ikke få lov til å ta dem med inn på butikken. Skjønner ikke at de ikke tenker over at dritten ungen deres skaper, er det faktisk noen som må rydde opp i. Jeg tok med meg niesa mi på butikken en gang, og hun kom i skade for å velte en hel rekke med dopapir pakninger. Jeg holdt pusten mens jeg raste ned på kne og stablet stille som bare det, før de ansatte fant ut av det! Så kom det ei kjempehyggelig jente som hjalp meg og forsikret meg om at ingen skade var skjedd.

  SvarSlett