Livet i en dagligvareforretning er ikke bare pip-pip-pip. Det er også poser som revner, ølsalg som stenger og melk som lekker. Og noen ganger litt kjærlighet. Hvilken vei skal egentlig chipen på bankkortet?

mandag 3. mai 2010

D for dårlig #2

Ettersom det ikke er noen coopbutikker i Drammen går jeg som oftest på Ica Maxi. Ica Maxi er en grei butikk, de har passe stort utvalg (veldig mye Aas-brus, men det er Drammen). Men ikke minst fordi de slår til med – tamtam – ti-kronersmarked! Så her om dagen kjøpte kjæresten og jeg masse makaroni og pastasaus for en billig penge. Vi la på halvparten av maten på båndet, la en skillepinne på og la på resten. (Vi har cirkus felles økonomi.) Mens vi så en annen vei, slo kassajenta inn alt sammen på samme betaling – hun tok altså vekk skillepinnen og fortsatte.
Jeg: Eeh, vi skulle betale hver for oss.
Kassajente: Men det kunne jo ikke jeg vite!
Nei, så klart. Vi la jo bare på en pinne for gøy!

Jeg har hatt én fin butikkopplevelse i Drammen da. Det var i høst og jeg skulle ta ut hundre kroner. For å ta ut penger i butikken, må man kjøpe noe først. Det billigste butikker selger er poser, men denne gangen var fyren så grei at jeg slapp å kjøpe posen. Én krone spart er én krone spart.

4 kommentarer:

  1. Jeg elsker folk som bruker skillepinnen!! Og hvis folk ikke gjør det så legger jeg den av og til ned så kanskje de tar hintet uten at det er fooor frekt!

    SvarSlett
  2. Hahaha, jeg måtte lese gjennom en gang til, fordi jeg leste slikkepinne.. Jeg begynte å lure :P

    SvarSlett
  3. Haha! Jeg leste også slikkepinne! :D

    SvarSlett