Livet i en dagligvareforretning er ikke bare pip-pip-pip. Det er også poser som revner, ølsalg som stenger og melk som lekker. Og noen ganger litt kjærlighet. Hvilken vei skal egentlig chipen på bankkortet?

tirsdag 27. juli 2010

Fellesferiens gleder

Nå er det - som de fleste muligens har fått med seg - sommer. Butikken jeg jobber i, ligger i et område hvor folk generelt er ganske velstående. De har svære hus, fine hager og kule biler med plass til hele familien. Jeg synes at disse menneskene burde være hjemme i ferien. Når man har et slikt stort, flott hus og en lekker hage, er det da tullete å reise langt vekk bare fordi det er sommer? Ærlig talt! Etter min mening bør alle som bor her pelle seg hjem igjen, ligge i hagen og sole seg og nyte livet. Og gå og handle på ICA. Helst flere ganger om dagen. Vær så snill? I så fall blir jeg og alle mine kolleger meget takknemlige.

Parkeringsplassen vår er nemlig like tom som en skolegård antakelig er på denne tida av året. De få kundene som stikker innom butikken, kjøper bare en brus og går ut igjen. Hyllene er ryddet, de få varene vi mottar er satt ut, og kassene er vasket ørten ganger. Generelt ser hele butikken fabulous ut. En fantastisk ren og ryddig butikk = fryktelig få kunder. Jeg, som har vært så heldig å få lov til å jobbe hver dag i to uker, skal ikke legge skjul på at jeg kjeder meg litt av og til. Faktisk kjeder jeg meg en hel del. Konstant, når jeg tenker etter.

Heldigvis er jeg en meget kreativ jente. I hvert fall blir jeg veldig kreativ når jeg er tvunget til å sitte i en tom butikk nesten åtte timer hver dag. Faktisk lurer jeg litt på om jeg skal kutte ut alt som heter utdanning og heller satse på en kunstnerisk karriere. Hva sier dere, virker ikke denne kvitteringsvifta særdeles lovende?


Eventuelt kan jo ICA ansette meg som en slags illustratør. Man kan vel ikke nekte for at kundeavisa ble atskillig mer sjarmerende etter at jeg arbeidet litt med den?


Vel, vel. Ellers hører jeg mye på radio, ettersom sjefen vår faktisk har gitt oss lov til det. Da p3 valgte å sende en viss Karpe Diem-låt for sikkert tohundrede gang i løpet av tre timer, ble jeg irritert. Så irritert at jeg glemte at det faktisk kommer kunder på besøk innimellom.

Jeg: Herregud, da! De skal vel ikke spille den sangen nå igjen?!
Kunde: Eh. Hei, hei.
Jeg: Ehe, heisann. Jeg beklager.
Kunde: Høhø, det går fint. Er det stille her om dagen, eller?

"Stille" er vel bare forbokstaven. Til og med min superkollega, som aldri gjør en flue fortred og ble kåret til årets ansatt i 2009, kjeder seg litt:


I løpet av våre vakter sammen har vi spilt hangman, gjennomført selvlagde quizer og hatt høytlesing av FHM. Dette er selvfølgelig ikke noe vi pleier å gjøre til vanlig. Men ferie er ferie! Forøvrig liker vi å gjøre noe ekstra for kundene våre nå som det er sommer. (Les: Vi liker å gjøre noe ekstra for kundene våre fordi dette medfører at vi selv får noe å bruke en halvtime eller to på). Se hvilke lekre smaksprøver min nevnte kollega lagde på lørdag!


Ingen skal komme og si at vi ikke gjør en skikkelig arbeidsinnsats! I dag er det imidlertid bare fire dager igjen til jeg skal ta på meg den røde ICA-uniformen for aller siste gang. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg synes det er trist eller ikke.

14 kommentarer:

 1. Haha, høres fryktelig kjent ut. Du vet det er fare på ferde når du når et slikt nivå at du blir IRRITERT når det kommer kunder, fordi de FORSTYRRER kjedsomheten din. "Hvah, kommer du her og VIL NOE av meg, jeg sitter jo her og leser avisen og spiser potetgull!"
  God sommer... og tenk på pengene.

  SvarSlett
 2. ha ha , når jeg leste den kommentaren over, så sitter jeg på jobb, leser blogg, nettavis og spiser potetgull! gjør nytte for pengene med andre ord.. =P

  SvarSlett
 3. Hehehe, dere får nå iallefall satt dere selv i aktivitet, da! Med hangman og quiz og hva ellers måtte være av forefallende .. ;) dette er kjent fra min tid i restaurant, og den stakkar`n som DA stakk innom og ville noe - sukk! Hvilket ork .. :) Snart slutt på ferie, snart hverdag igjen - så nyt tiden enn så lenge! Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 4. Jeg har ikke merket så mye til ferien, egentlig. Det blir kø og jeg må stadig bruke telefonen til å ringe på kollegaer som kan bemanne resten av kassene. Vi har også hatt brann i bygget - tre dager med reserveløsning som innebar å vente på kvittering i 10 sekunder, be om signatur og kontrollnummer på kortet - pluss at vi kunne ikke ta Visa Electron eller Mastercard. Og dette skulle man forklare hver eneste kunde som betalte med kort. Strev.

  SvarSlett
 5. Jeg vet hvor alle kundene dine er, Line. De er hos meg. Stønn! Jeg jobber i en typisk sommerbutikk, og det er ikke spesielt vanskelig å kjenne igjen rikingene fra beste vestkant. Glad de drar tilbake igjen snart, jeg. Det er slitsomt med folk som skal ha ting som håndplukkede bjørnebær fra Hardanger og kandiserte bøffelfrø og blir helt forferdet når vi ikke har ovnsbakte geitelår. ;)

  SvarSlett
 6. Norgesgruppen har forresten sperret tilgangen til denne bloggen, det fant jeg ut i dag da jeg skulle sjekke om det var noe nytt her. Jada, jeg hadde pause. ;)

  SvarSlett
 7. Fellesferien er ekstra gøy når alle plutselig kommer hjem samtidig og man derfor går tom for brød og melk klokken 4.

  SvarSlett
 8. oppdatering snart kanskje?

  SvarSlett
 9. (Pingle-)Anonym: Verken Ingrid eller jeg har jobb for tida, og da sier det seg selv at det ikke er så greit å oppdatere så ofte. Men jeg kan sikkert legge ut en gammel ICA-historie hvis noen ber veldig veldig pent?

  SvarSlett
 10. Linee ! Kan du vææær så væær så snill å legge ut en gammel ica-historie ? : ) <3

  SvarSlett
 11. Wiii :D Blogg blogg blogg!! Elsker bloggen:)

  SvarSlett
 12. Thanκs for oneѕ marvelous pοsting!
  Ι сertаinly enjoyed readіng іt,
  you're a great author.I will always bookmark your blog and will come back later in life. I want to encourage you to definitely continue your great writing, have a nice morning!

  Here is my blog - haar mittel

  SvarSlett