Livet i en dagligvareforretning er ikke bare pip-pip-pip. Det er også poser som revner, ølsalg som stenger og melk som lekker. Og noen ganger litt kjærlighet. Hvilken vei skal egentlig chipen på bankkortet?

lørdag 24. juli 2010

Gjesteopptreden: Emoanonym

Har du en god butikkhistorie? Har du noe du vil dele med verden? Vi tar gjerne imot gjesteopptredner! Du kan enten nå oss på Twitter @vilduhapose, legge igjen en kommentar under eller sende en mail til ingrid@prosopopeia.org.

Denne historien kommer fra Emoanonym. 

Jeg har jobbet i ulike matbutikker de siste årene, og kundene....

En liten, rar jente som ofte pleide å komme innom var der igjen. Hun hadde flere ganger tidligere feks. puttet en 200 grams-sjokolade i øvre del av genser-ermet, for så å ha påstått at hun har "glemt at hun la den der" idet hun blir på vei ut.
Denne dagen hadde hun med handlelapp:
Jenta: Har dere puffa ris?
"Ja, det har du her," sier jeg og kaster en pose til henne.
Jenta: Nei... Det står jo at dette er puffET ris..
Jeg: Men det er jo det samme, bare at du sier det på dialekt.
Jenta: Kan jeg låne telefon og ringe mamma?

I en tidligere anledning har jeg jobbet som baker i en dagligvarebutikk, hvor jeg også har en del kundekontakt.
En kvinne kommer bort i bakeriet mens jeg står og holder på med noe jeg helst ikke kan gå fra:
Kvinnen: Du, jeg ser ingen pris på denne kaken.
Jeg: Å, men prisen skal stå der borte, det er jeg sikker på.
Jeg er veldig vant til at kunder ikke ser ordentlig etter, og ber de derfor alltid ta en ekstra titt før jeg blir med dem selv.
"JEG SER FORTSATT IKKE DEN FORBANNA PRISEN!!!!!!!" sier hun og SLENGER kaka ned i kakedisken idet jeg kommer etter henne for å hjelpe henne.
Hun puster og peser mens hun går fram og tilbake.
Jeg: Nei, de har visst tatt vekk labelen. Jeg kan godt ringe lageret og spørre om du vil?
Da går hun.

Kunde nummer 3 er priceless. Jeg jobber fortsatt som baker, og spaserer rundt utenfor bakeriet da en kunde kommer inn med en pantelapp.
Han: HVA ER DETTE FOR NOE! Her har jeg stått og pantet flasker for 7 kroner, så trykker jeg på knappen, og da står det at jeg kun får 2,50! Her går jeg på butikken i beste tro, og jeg FÅR SÅ VIDT DE ØKONOMISKE ENDENE TIL Å MØTES, så prøver dere på toppen av det hele å SNYLTE meg! Nå ANER jeg rett og slett ikke hva jeg skal gjøre!!
Alt dette roper han superfort, så det er umulig å bryte inn på noen som helst måte. Jeg må bare stå der og ta imot talen.
Jeg: Eeh, nå har jeg ikke noe med den pantemaskinen og gjøre, men jeg kan godt ringe og høre med lageret så du får så mye penger du skal....
Han: NEI, hva skal jeg gjøre!!! Mine økonomiske ender sliter nok fra før, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger, dette er det VERSTE jeg har opplevd i HELE mitt liv! 7 kroner og 2,50 - hvor DUM er den pantemaskinen egentlig! Herregud, det er det absolutt VERSTE...
Jeg: Går og ringer lageret jeg da...
Mens jeg går bak for å ringe ser jeg ham sparere videre i butikken mens han roper at dette er det "ABSOLUTT VERSTE" han noengang hadde opplevd. Så jeg driter i hele fyren og håper noen andre ansatte tar seg av ham.

Kunde nr. 4 står og ser på at jeg setter inn nystekte brød i hyllene, før han tar i et av de VARME brødene og spør:
"Ja, er det stekt i dag det her eller?"
Jeg: Nei du, dette ble stekt i forrige uke.

9 kommentarer:

 1. Jeg kan tenke meg at det sto prislapp på kaken, men ikke på kaka.

  SvarSlett
 2. Haha, tidenes blogg! Blir fast følger heretter;)

  SvarSlett
 3. Eg har en liten historie på lur som eg håper kommer i gjesteopptrednen(rettelese; eg har SINNSYKT mange historier på lur). Vi er jo alle kjent med salgstider for alkohol. Disse har eksistert i minst to mannsaldre og eneste forskjellen på nåtid og fortid er at åpningstidene har blitt utvidet.

  Nuvel. Denne kvelden kom en herremann i 50årene gående mot kassen min. I korgen hadde han div varer og en sekspakning med øl. Klokken var da 21.30 og eg opplyste hyggelig, men med et lite "glimt" i øyet om at klokken var over åtte og at det dermed ikke ble noe øl denne kvelden. Kunden stopper helt opp, ser forvirret på meg og spør: over åtte? javel?
  Eg bipper videre og spør om han skal ha pose men får som svar at han skal ha med seg øllen sin også.
  Linn: klokken er over åtte. Ølsalget er stengt.
  Kunde: ja, klokken er over åtte. Eg vil ha med øllen min
  Linn: ølsalget er STENGT. Klokken er halv ti, du får ikke kjøpe øl så seint på kvelden.
  Kunde: Hva mener du med ølsalg?
  Linn(are you kidding me?): Ølsalg betyr at det bare er lov å selge alkohol mellom visse klokkeslett på dagen. Det stenger kl åtte. Ergo; ingen øl etter åtte.
  Kunde: Er dette noe nytt? DETTE ER DET DUMMESTE EG NOENGANG HAR HØRT OM! SITTER DU DER OG NEKTER MED ØL?!(Her snakker vi hyling og hytting med neven, samt pekefinger omtrendt inni øyet mitt)
  Linn: øøøh?

  Kunden hyler og skriker videre. Klarer å dra opp pengene for å betale. Tramper så ut dørene med mumling som høres ut som "jævla butikk. nekte meg øl. for noe tull"...

  Håper han fikk tenkt seg om og gikk hjem og skammet seg..

  SvarSlett
 4. Linnéa!! Hun burde bli fast på denne bloggen :)
  Digger bloggen btw.

  SvarSlett
 5. Ha Ha, jeg er kunde på en Rema 1000 butikk ( beklager det jenter, men den er den nermeste) der hadde jeg passert en herremann som fiklet en del med klokka si. Jeg tenkte ikke noe over det og fant tingene mine og gikk til kassen (la også strekkodene mot bipperen vel å merke) da jeg pakket tingene mine i posene (som jeg selvsagt hadde spurt etter, og sagt hvor mange jeg vil ha) da mannen jeg så tidligere kom med noen øl til kassa. Kassereren sa høflig "beklager klokka er over 8, du kan ikke kjøpe øl nå" mannen forfjamset "javel?!!" ventet en god stund og sa " hva er klokka di nå da? mi er nemlig ti på 8 " hun svarte "min er 12 minutter over, men det er kassen sin som teller, den er også 12 over" Han viste sin klokke og sa "min er ti på 8!!!" jeg sa, min er 16 over men det har ingenting å si for ølsalget er stengt uansett hva din viser" Ha Ha mannen har da stått ved ølet tidligere og skrudd klokka si så den skulle vise ti på 8... herregud, at det går ann... Kjempe bra blogg!!!!!

  SvarSlett
 6. HAHAHA, disse historiene er fra Linnea :-D morsomt!

  SvarSlett
 7. Artige historier! Den med puffa ris minner meg om en av de morsommere misforståelsene jeg har begått som butikkansatt:

  Kunde: Har dere ... (lavmælt ord som jeg tror jeg oppfatter).
  Jeg: Farris?
  Kunde: Nei, puffa ris!

  Hadde aldri tenkt på at de to varene faktisk likner på hverandre...

  SvarSlett
 8. ååå, jeg jobber også på et bakeriutsalg, og sitater som: er de ferske? når ble de lagd? hvor gamle er brødene? hvilke brød er ferskest? går igjen skremmende ofte. voksne - relativt oppegående - folk som handler der flere ganger i uka spør slike spørsmål. hvorfor handle på et bakeri om de tror brødene er tre dager gamle? hah

  SvarSlett
 9. "Mine økonomiske ender sliter nok fra før"

  Priceless! :D

  SvarSlett