Livet i en dagligvareforretning er ikke bare pip-pip-pip. Det er også poser som revner, ølsalg som stenger og melk som lekker. Og noen ganger litt kjærlighet. Hvilken vei skal egentlig chipen på bankkortet?

tirsdag 26. januar 2010

Kunde jeg vil bli venn med #2

Det finnes en annen kunde jeg også godt kunne tenket meg å bli venn med. Noen ganger føler jeg at vi er litt venner også, for han er den eneste jeg tør å prate med – mer enn "har du medlemskort?" Han kjøper mye økologiske varer og har nesten alltid med seg handlenett. Jeg kommenterte det en gang og da svarte han at det var fordi "poser er for pingler", og jeg må jo si at jeg er enig. Men noen ganger har han glemt handlenettene hjemme, og da kan jeg si trøstende ting som at Solheim også bruker plastikkposer.

I julen sa han noe mer smart også: Bæreposer koster 90 øre per stykk og man bruker den gjerne én gang for så å bruke det som søppelpose. Om man kjøper et bærenett koster det ti kroner og man kan bruke det for alltid.
Men hva skal man da kaste søppel i, tenker du sikkert nå? Lett, du kjøper miljøvennlige søppelposer laget av mais til 30 øre per stykk.
Det tar ikke lang tid å spare penger på det, altså. Så tenk litt på det, du, her kan du spare både penger og miljø.

9 kommentarer:

 1. Ja til posepant i butikkene! :-)

  SvarSlett
 2. Jeg liker egentlig disse innleggene bedre enn de som handler om dumme kunder som tror de eier verden. :-)

  SvarSlett
 3. i dag prøvde jeg å legge alle strekkodene riktig på handlebåndet. Det var ikke så enkelt...

  SvarSlett
 4. Hvor får man kjøpt disse maisposene, da? Har aldri sett dem.

  SvarSlett
 5. Det må du nesten spørre om i butikken din. Det er ikke sikkert alle butikker selger slike maissøppelposer heller. Jeg vet bare at i butikken der jeg jobber, gjør vi det.

  SvarSlett
 6. Ok, skal huske på det neste gang. Bra tiltak.

  SvarSlett
 7. Poser:
  Det produserer like mye plastposer selv om de 4 kundene har gjenbruksnett. Den ene posen den eldre damen ikke vil ha, går til neste. Poenget er, posene havner i naturen til slutt uansett. En liker å tro man er miljøvennlig, tro om igjen. Kan likså godt anvenne de.

  SvarSlett
 8. Huh? Nå var du vel litt dum, AB før meg? Hvis færre som bruker plastposer, trenger det ikke å produseres like mange plastposer. Det er jo ikke som Ica har et bestemt antall poser de må selge denne måneden, ellers så går de ut på dato og må hives, hehe.

  Ja til gjenbruksposer! Men forbudt ville vært fint, ja.

  SvarSlett