Livet i en dagligvareforretning er ikke bare pip-pip-pip. Det er også poser som revner, ølsalg som stenger og melk som lekker. Og noen ganger litt kjærlighet. Hvilken vei skal egentlig chipen på bankkortet?

torsdag 4. februar 2010

Alvorsprat

I fjor var det en mann som døde i en kassakø. Jeg finner ikke en artikkel som bekrefter dette, men så vidt jeg husker var det ca slik: Mann #1 står i kø på den lokale supern og venter. Mann #2 står i nærheten av Mann #1 sier/gjør noe mot en Kvinne #1, jeg husker ikke hva det var, men det fikk i alle fall kjæresten hennes, Mann #3 til å reagere (les: ville slåss). Han så ikke hva som skjedde og hvem som gjorde hva, men Kvinne #1 peker i retning av Mann #1 og #2. Så Mann #3 må jo forsvare Kvinne #1 (kvinnen i hans liv) og slår til det han tror er den skyldige: Mann #1 – feil mann. Han går rett i bakken og dør.

Var det noe hyggelig gjort? Nei.

På tirsdag på VGs nettsider kunne man lese om Misfornøyd kunde utløste bombe ved kjøpesenter: "Kort tid etter meldte en mann seg for politiet. Ifølge den australske avisen sier politiet at mannen var en misfornøyd kunde. Det er foreløpig uklart hva mannen skal ha vært misfornøyd med."

Om man virkelig er så sint på de ansatte i butikken du handler i, er det ikke bedre med dialog? Ring managementet. Eller butikksjefen. Eller si det til en ansatt så den kan bringe det videre. Sprengning er aldri godt for noe.

Jeg var misfornøyd med nærbutikken min i går. Det var utsolgt for den ene pizzaen jeg liker. Men sprengte jeg butikken for det? Nei. Det kommer inn mer snart, tenkte jeg.

Sånn, dagens voksenopplæring: Ikke drep medkunder. Ikke spreng medkundene dine i luften. Om du er veldig grei kan du få en gratis pose.

8 kommentarer:

 1. Kan man ikke drepe folk i Norge? Trodde jeg var iVvikingland jeg... skuffa.

  SvarSlett
 2. Jeeez, folk er jo helt crazy!!

  SvarSlett
 3. He,he! Dere har en utrolig morsom blogg!! Jeg har aldri tenkt på butikk som et facinerende yrke (sorry), men etter å ha lest her, synes jeg det høres ganske morsomt ut!! :) Så bra dere blogger om livet i kassen! Skal følge dere videre!! :)

  SvarSlett
 4. For stundene uten kunder:
  http://www.aftenposten.no/kul_und/litteratur/article3502328.ece

  SvarSlett
 5. Takk for link! Har allerede lest boken – og vi kommer med anmeldelse!

  SvarSlett
 6. Hihi - ikke helt ufarlig i elektronikkhandelen heller
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3502493.ece

  SvarSlett
 7. Haha, men han var Aussie da. De er ikke rett noen av dem. ;)

  SvarSlett
 8. http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=559005
  Denne du tenkte på som du ikke klarte å finne link til?

  SvarSlett