Livet i en dagligvareforretning er ikke bare pip-pip-pip. Det er også poser som revner, ølsalg som stenger og melk som lekker. Og noen ganger litt kjærlighet. Hvilken vei skal egentlig chipen på bankkortet?

onsdag 8. desember 2010

Den nye butikken

Med en (relativt liten) tåre i øyekroken kan jeg meddele at mine glansdager i nærbutikk er over. Sjefen min fikk tilbud om å ta over en annen Rimi-butikk, og jeg fikk lov til å være med på flyttelasset. Nå jobber jeg i en Rimi-sjappe som er ganske mye større, faktisk så stor at jeg ikke vet hvor halvparten av varene våre befinner seg. Flere av kollegene mine fra mini-Rimi har blitt med til den nye butikken, så jeg regner i grunnen med at jeg snart vil føle meg som "hjemme". Jobben er uansett den samme; jeg rydder hyller, setter ut varer og koper i kassa. Det vil si, en av kassene - nå har vi faktisk fire stykker. Et hav av valgmuligheter!

Den nye butikken har ingen parkeringsplass. Ergo er det ikke så mange som gidder å ta storhandelen sin hos oss, og jeg klager ikke. Det renner inn med folk hele tida, men det selges færre varer per kunde. Og ettersom butikken ligger nær et bomiljø med mange små leiligheter, er det få barnefamilier som stikker innom. Ingen barn, dere! Mine dypeste bønner er endelig hørt! Det har vært et par skrikerunger på besøk, men det er ingenting sammenliknet med min gamle arbeidsplass.

Det bor kanskje ikke så mange barnefamilier i området, men det er en viss annen kundegruppe som gjør seg bemerket. Partysvensker. Haugevis av partysvensker.

Jeg: Vil du ha kvitteringen?
Partysvenske #1: Hø?
Jeg (saktere): Vil du ha kvitteringen?
Partysvenske #1: Vad säger du? Kvitt-?
Partysvenske #2: Kvitto, Johanna! Kvitto!
Partysvenske #1: Ah, kvitto! Nej, den vill jag inte ha. Hahaha, "kvitteringen"!

Personlig synes jeg "kvitto" høres hakket tåpeligere ut enn "kvittering", men det er nå meg. Mandagsvakta mi var ikke så preget av partysvenskene (med unntak av en fyr som skjelte meg ut fordi han misset ølsalget - ordene "fan" og "fitte" ble brukt hyppig), men på lørdag sprintet de inn døra. Samtlige skulle ha øl, så klart. Man blir jo ingen fullverdig partysvenske uten party! Ølskapene våre står rett ved inngangen, og her (most opptil inngangspartiet, altså) bestemte tre-fire partysvensker seg for å ha en heftig diskusjon. Om øl. Nærmere bestemt billigøl. Hvilket billigøl smaker best, hvilket billigøl blir man fortest full av, og hvilket billigøl kan man eventuelt blande med sprit? Dessverre fikk jeg ikke hørt hvilken øl som gikk av med seieren, men det virket som Borg lå godt an.

Enhver butikk har sin egen Fru Gjerrig, også denne. En lav, middelaldrende dame som brukte omtrent tjue minutter på å bestemme seg for å kjøpe en bitteliten sjokolade - en Bergene Melk på sikkert tre gram.

Jeg: Seks kroner er det for den.
Fru Sjokolade: NEI! Den koster fem kroner!
Jeg: Jaha? På skjermen min står det -
Fru Sjokolade: Jeg var her i går, og da kostet den fem! Dere har endret prisen!
Ærlig talt. Har hun virkelig tenkt å starte en krangel for én krones skyld?
Jeg: Javel. Men prisene forandrer seg nesten hver uke, det er -
Fru Sjokolade: Du har å gi meg sjokoladen til fem kroner! Det er et prinsipp!
Kunder med prinsipper er de jeg liker aller best. Virkelig.

Jeg skjønner at det ikke er noe vits i å diskutere med denne dama. Hun skal ha mikrosjokoladen sin for en femmer, og hun kommer ikke til å forlate butikken før hun får det som hun vil. Imidlertid har jeg ingen returnøkkel og blir dermed nødt til å rope på kasselederen. Hun befinner seg på lageret og bruker litt tid på å komme seg tilbake til kasseområdet. I mellomtiden står gjerrigknarken med armene strengt i kors og glaner olmt på meg. Jeg glaner nesten like olmt tilbake, for nå blir det selvfølgelig kø. En lang kø som lett kunne vært unngått. Demonstrativt roper jeg på en kasse til. Kundene i køen ser oppgitt på hverandre fordi det ikke skjer noe, og en ung jente spør meg hva som egentlig er problemet. Jeg trekker på skuldrene og har lyst til å si noe svært stygt om Fru Sjokolade, men holder kjeft. Endelig kommer kasselederen med returnøkkelen. Jeg fjerner sjokoladen til seks kroner og slår inn en diversevare til en krone mindre.

Jeg: Sånn!
Fru Sjokolade: Koster den fem kroner nå?
J.A.
Jeg: Jada, det gjør den.
Fru Sjokolade: Skulle bare mangle!

Og deretter marsjerer hun ut av butikken med sjokoladen i neven. For min del kan hun godt få diabetes.

21 kommentarer:

 1. Huff.. Jeg må le litt.. Kjenner meg så alt for godt igjen!
  Noen kunder kan man rett og slett bli SPRØ av!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg er Theresa Williams Etter å ha vært i forhold med Anderson i år, brøt han opp med meg, jeg gjorde alt for å få ham tilbake, men alt var forgjeves, jeg ville ha ham tilbake så mye på grunn av den kjærligheten jeg har for ham, jeg ba ham med alt, gjorde jeg løfter, men han nektet. Jeg forklarte problemet mitt til min venn, og hun foreslo at jeg burde heller kontakte en spell caster som kan hjelpe meg kaste en spell å bringe ham tilbake, men jeg er den typen som aldri trodd på spell, jeg hadde ikke noe valg enn å prøve det, jeg post spell caster, og han fortalte meg at det var ikke noe problem at alt vil være i orden før tre dager, at min ex vil komme tilbake til meg før tre dager, kastet han den spell og overraskende på den andre dagen, var det rundt 16:00. Min ex ringte meg, jeg ble så overrasket, jeg besvarte anropet og alt han sa var at han var så lei meg for alt som har skjedd at han ville ha meg til å gå tilbake til ham, at han elsker meg så mye. Jeg var så glad og gikk til ham som var hvordan vi begynte å leve sammen lykkelig igjen. Siden da har jeg gjort løfte om at noen jeg kjenner som har et forhold problem, ville jeg være til hjelp for en slik person ved å henvise ham eller henne til den eneste virkelige og kraftig spell caster som hjalp meg med min egen problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan sende ham hvis du trenger hans hjelp i ditt forhold eller noen annen sak.

   1) Kjærlighet Spells
   2) tapt kjærlighet Spells
   3) Skilsmisse Spells
   4) Ekteskap Spells
   5) Binding Stave.
   6) Breakup Spells
   7) forvise en fortid Lover
   8.) Du ønsker å bli forfremmet på kontoret / Lottery spell
   9) ønsker å tilfredsstille din elsker
   Kontakt denne store mannen hvis du har noen problem for en varig løsning
   gjennom drogunduspellcaster@gmail.com

   Slett
 2. Hahahaha, siste setning var fantastisk! Og virkelig, jeg skjønner ikke fuzzet med EEEEN krone. Men ja - Frk. (her kanskje litt mer Fru, ja) Gjerrig er jo nettopp det - gjerrig.

  (Av denne bloggen har jeg lært å legge varene riktig på båndet og med strekkoden slik at kassedama slipper å vri og løfte alle varene, men bare kan rulle de over pipern. Da jeg handlet for over 1000 kr forleden så jeg faktisk hvor 1. deilig det var for vedkommende i kassen, 2. hvor raskt det gikk og 3. hvor enklere det var å pakke poser.
  Skulle bare ønske alle i hele Norge fikk med seg dette- da blir det med ett LETTERE å handle!)

  SvarSlett
 3. Grææææ! De må jo ikke få rett disse damene. Urk jeg blir dårlig og priser meg lykkelig for at jeg ikke jobber i dagligvarebutikk lenger. Jeg takler det ikke!

  SvarSlett
 4. jeg har prøvd det som thea sier, med å legge strekkodene riktig vei. men de som sitter i kassa forstår det aldri og vender på alle varene uansett...

  SvarSlett
 5. Gled deg til Fru Gjerrig kommer tilbake om et par dager og skal ha sjokoladen til 5kr. Da gir hun seg i hvert fall ikke.

  SvarSlett
 6. Anonym: Neida, neste gang ber jeg henne dra til helvete.

  SvarSlett
 7. Wohoo! Nytt innlegg! Nå har jeg lest alle i bloggen. Dødsbra! :)

  Ja, jeg har også prøvd det der kassetrikset! Noen skjønner det, andre vender ALT uansett... kanskje det har med erfaring å gjøre?

  SvarSlett
 8. Du må ikke finne på å slå den slags varer på diverse, da vil ikke varebeholdningen i RVB bli oppdatert, og systemet tror at den har en sjokolade mer enn det virkelig er. Ellers takk for en veldig artig blogg! Hilsen en butikksjef i samme kjede.

  SvarSlett
 9. Elsker bloggen her, blir like glad hver gang det kommer nye innlegg !!! :D

  SvarSlett
 10. Det beste hadde jo vært om butikken gikk tom for akkurat den sjokoladen, så ikke frk. Gjerrig kan krangle på prisen neste gang hun er innom.

  *praktisk*

  SvarSlett
 11. Takk for utrolig morsom blogg! Blir som de andre her veldig glad hver gang det kommer nytt innlegg :)) Godt at noen minner meg på at butikk ikke var noe for meg! :D

  SvarSlett
 12. Beste bloggen på nettet! :)

  SvarSlett
 13. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 14. Hehe, eg har lært. I går var eg på Meny, og kjøpte mellom anna ein agurk. Eg tok imot kvitteringa, og der sto det 10,90. Eg var ganske sikker på at det sto 9,90 på agurkkassa. Men eg tenkte: Uff, stakkars jenta i kassa, ho har sikkert nok å gjere. Så ein "gjerrig" sunnmøring gjekk frå ei krone på Meny - av hensyn til den søte jenta i kassa... :lol:

  SvarSlett
 15. Fantastisk blogg - denne skal jeg følge! Skrev mitt eget lille kassadame-blogginnlegg i går, og fikk tips om å lese denne. Dere tar det på kornet, og skriver veldig godt;) Jeg jobber på en stor Rema butikk, og der er det ikke bare en frk.Gjerrig, her florerer de mellom hyllene! Vil påstå at en av ti hadde klikket om jeg hadde gitt dem en pose. For ærlig talt - man skal IKKE ha varer man ikke har bedt om, og IHVERTFALL ikke betale de 70 ørene posen koster!
  mvh en Rema-kollega;)

  SvarSlett
 16. Hadde en partysvenske bak kassa en gang. han spurte om jeg ville ha "fitto". jeg sa hæ et par ganger før jeg fant ut at det var kvitto han ville jeg meg.

  SvarSlett
 17. Uff. Jeg riktignok ikke i kasse, men jeg får min bit i ferskvaredisken også. SPESIELT etter klokken har blitt 8, og kundene merker at det nærmer seg stengetid. Det er nemlig en selvfølgelig (fra deres side, ikke vår) at alt i varmeskapet blir halv pris når det nærmer seg stengetid. Og de gir seg ikke med en gang altså... Noen driver og PRUTER etter de har fått et klart nei.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg er Theresa Williams Etter å ha vært i forhold med Anderson i år, brøt han opp med meg, jeg gjorde alt for å få ham tilbake, men alt var forgjeves, jeg ville ha ham tilbake så mye på grunn av den kjærligheten jeg har for ham, jeg ba ham med alt, gjorde jeg løfter, men han nektet. Jeg forklarte problemet mitt til min venn, og hun foreslo at jeg burde heller kontakte en spell caster som kan hjelpe meg kaste en spell å bringe ham tilbake, men jeg er den typen som aldri trodd på spell, jeg hadde ikke noe valg enn å prøve det, jeg post spell caster, og han fortalte meg at det var ikke noe problem at alt vil være i orden før tre dager, at min ex vil komme tilbake til meg før tre dager, kastet han den spell og overraskende på den andre dagen, var det rundt 16:00. Min ex ringte meg, jeg ble så overrasket, jeg besvarte anropet og alt han sa var at han var så lei meg for alt som har skjedd at han ville ha meg til å gå tilbake til ham, at han elsker meg så mye. Jeg var så glad og gikk til ham som var hvordan vi begynte å leve sammen lykkelig igjen. Siden da har jeg gjort løfte om at noen jeg kjenner som har et forhold problem, ville jeg være til hjelp for en slik person ved å henvise ham eller henne til den eneste virkelige og kraftig spell caster som hjalp meg med min egen problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan sende ham hvis du trenger hans hjelp i ditt forhold eller noen annen sak.

   1) Kjærlighet Spells
   2) tapt kjærlighet Spells
   3) Skilsmisse Spells
   4) Ekteskap Spells
   5) Binding Stave.
   6) Breakup Spells
   7) forvise en fortid Lover
   8.) Du ønsker å bli forfremmet på kontoret / Lottery spell
   9) ønsker å tilfredsstille din elsker
   Kontakt denne store mannen hvis du har noen problem for en varig løsning
   gjennom drogunduspellcaster@gmail.com

   Slett
 18. God dag til dig, her er en hurtig påmindelse, bare hvis du har brug for en rigtig stavekontrol for at hjælpe med at genoplive dit smuldrede forhold her er en, der virkelig er alsidig, medfølende og pålidelig, når det kommer til stavning .. Læge Egwali stavning hjemme er den det rigtige valg for dig. Kontakt og forklar ham, og jeg kan forsikre dig om, at resten ville være fuldstændig magi, mit kærlighedsliv var på randen af sammenbrud, indtil jeg bestilte en kærlighedsfrase, jeg er et levende vidne i dag og også bruger jeg dette middel til at lade verden vide af denne store stavelæge, der bragte fred og ro til mit hjem, Tal med ham i dag og få din følelsesmæssige frygt smidt væk.
  Du når ham ved disse kontakter!

  WhatsApp: +2348122948392
  Kurer: dregwalispellbinder@gmail.com

  SvarSlett